KÖNYVEK, AMIKET AZ IDÉN MINDENKÉPPEN SZERETNÉK BESZEREZNI...

Gyerekkorom óta imádom a könyveket, és azóta is nagyon szeretek olvasni. Bár az tény, hogy iskolás koromban nem mindegyik kötelező olvasmány volt kedvemre való, de ami érdekelt, azt mindig elolvastam becsülettel, amelyik viszont nem, azokon általában hetekig ültem, és két mondatot sem jegyeztem meg belőle. 
Forrás: Pinterest
Nagyon szerettem a lányregényeket, a kis pöttyös sorozatból rengeteget elolvastam nyáron, a szünidőben. Szerintem korábban már említettem nektek, hogy az édesanyám könyvtáros, és szerintem ez is nagyban hozzájárult ahhoz, hogy a mai napig szeretek olvasni és imádom a könyveket. Szerencsére a könyvek iránti szeretetünket a kislányomnak is át tudtam adni, mert már ő is egész pici kora óta oda van a könyvekért, és imádja őket. 
Jelenleg még van pár könyv, amibe bele se kezdtem, de már a legújabb kiszemeltekről is elkészült a listám! :)

MEIK WIKING: HYGGE - A DÁN 
ÉLETÉRZÉS
Erre a könyvre borzasztóan kíváncsi vagyok, hiszen eddig csupa jó dolgokat hallottam róla.
"Egyre többször halljuk, hogy Dánia a világ legboldogabb országa. Mi lehet a titkuk? A válasz nem más, mint a hygge. Ezt a kifejezést fordították már a meghittség művészetének, a lélek otthonosságának és a megnyugtató környezet élvezetének is, ám ahhoz, hogy valóban megértsük ennek a különleges életérzésnek a lényegét, néhány kifejezésnél többre lesz szükség. Ennek a gyönyörű és inspiráló könyvnek a segítségével lépésről lépésre sajátíthatunk el a hygge titkát, a gazdagon illusztrált kötet gyakorlati tanácsokkal (konkrét példákkal, receptekkel, ötletekkel) is szolgál, melyek segítségével könnyedén belecsempészhetjük a hygge elemeit a mindennapjainkba."

CHRISTELLE DABOS: TÉL JEGYESEI
Mivel kedvelem a fantazyregényeket, így ezt a könyvet mindenképpen szeretném majd elolvasni, mert sok ismerősöm ajánlotta már nekem.
"Anima lakói szerint a tárgyaknak lelkük van, különös adottságaik révén pedig kommunikálni is tudnak velük. A hatalmas sálja és szemüvege mögé bújó Ophélie azonban nem csak ezért különleges: briliáns ügyességgel közlekedik a tükrökön keresztül.
Békés hétköznapjainak a Matrónák döntése vet véget: el kell hagynia otthonát, férjéül pedig a megmaradt világ legrosszabb hírű Sarkáról származó, gyűlölt és rettegett kincstárnokot, Thornt szánják. De vajon miért éppen őt?

Új otthonában a Délibábosok trükkjeinek köszönhetően semmi sem az, aminek látszik.

A lánynak az állandó káprázattal és leendő családjával, a Sárkányok klánjával is meg kell küzdenie: a Légvár az a hely, ahol az ember a saját gondolataiban sem lelhet biztonságra. Ophélie ráébred, hogy a Légvár nemzetségei hatalmi harcának közepébe csöppent. Miért éppen őt választották? Miért kell bujkálnia? És fény derül-e mindenre, amikor álruhát ölt…?"


ORAVECZ NÓRA: VAN EGY ÖTLETEM - HOGYAN ÉPÍTS ÖNMÁRKÁT?
Hogyan lehet sikeres énmárkát építeni az online világban? Van egy ötleted, de nem tudod, miként fogj hozzá a megvalósításhoz? Hogyan érheted el, hogy a neten milliók kövessék a bejegyzéseidet?
"Oravecz Nóra saját tapasztalatai mellett ezúttal a legsikeresebb hazai és nemzetközi véleményvezérek tanácsait is megosztja olvasóival, így a leghitelesebb szakemberektől tudhatjuk meg,
– miként érhetjük el, hogy emlékezzenek ránk;

– hogyan alakíthatunk ki elkötelezett követői bázist;

– mi kell egy pénzügyi szempontból is megtérülő énmárka felépítéséhez.

A Van egy ötletem kihagyhatatlan azok számára, akiket érdekelnek a közösségimédia-sztárok kulisszatitkai vagy az énmárkaépítés kipróbált és bevált módszerei, de azok számára is nélkülözhetetlen, akiknek van egy ötletük, amit az online világban szeretnének megvalósítani."
PAMELA DRUCKERMAN: NEM HARAP A SPENÓT - GYEREKNEVELÉS FRANCIA MÓDRA

"Pamela Druckerman amerikai újságíróként került Párizsba, és a francia fővárosban lett anyuka is. A szokásos kulturális különbségek mellett így azzal is szembesülnie kellett, hogy a franciáknak bizony a várandósságról és a gyereknevelésről is egészen különleges elképzelésük van. Miközben ő maga egy új élethelyzet, az anyaság kihívásaival küszködött, őszinte megdöbbenéssel és kíváncsisággal figyelte, ahogy a francia anyukák könnyedén oldják meg a legösszetettebb helyzeteket is, legyen szó akár a kisbabák éjszakai alvásáról, akár a nagyobbak evési szokásairól vagy társas viselkedéséről.
Hogyan lehetséges ez? – tette fel a kérdést Druckerman, és nem nyugodott, amíg meg nem találta a választ, hogy aztán mindazt, amire saját kárán rájött, egy rendkívül humoros és üdítő olvasmány formájában ossza meg a nagyvilággal. Könyve, a Nem harap a spenót egyik legkeresettebb gyerekneveléssel foglalkozó kötet itthon is. Az új kiadás ráadásul 100 praktikus tippel – a francia gyereknevelés legfontosabb alaptételeivel – egészül ki, hogy ezáltal még könnyebben leshessük el a francia anyák titkát."

Eddig bevallom, nem sok gyerekneveléssel kapcsolatos könyvet olvastam, de azt hiszem itt az idő, hogy belekezdjek, mert már nálunk is javában tart a dackorszak - a nem szeretem időszak, és hátha segít majd egy-két tipp!

KURT HÖRTENHUBER:
A SZERETET NAGYKÖVETE
"Ez a történet Oupsról szól, aki a Szívbolygóról érkezett a Földre, hogy megajándékozza az embereket a szeretettel és az örömmel.
A kis földönkívüli mosolyt csal az arcokra, és lénye melegséget áraszt."  Ez a könyv egy igazi szeretetbomba, szóval mindenképpen szeretnék egy saját példányt belőle!

ESTHER HICKS ÉS JERRY HICKS: A VONZÁS TÖRVÉNYE
"A könyv az Univerzum legfontosabb törvényét, a Vonzás Törvényét mutatja be. Amit kérsz, megkapod, és még ennél sokkal többet is - erről szól ez a különleges könyv. Most nem csupán néhány bámulatos eszközt kapsz a teremtéshez, hanem hozzájuk tartozó használati utasítást is.
E könyv elolvasása fordulópont lesz az életedben. Nem csupán az Univerzum legfontosabb törvényének leírását találod meg itt, mely valójában az egyetlen, amit igazán ismerned kell, hanem az élet mechanikájának könnyen érthető magyarázatát is.

Ezeken az oldalakon megtudhatod, hogyan kerül hozzád a legtöbb kívánt vagy nem kívánt dolog az Univerzum leghatalmasabb Törvénye, a Vonzás Törvénye által, ami kimondja: hasonló a hasonlót vonzza. Megismered a mindenhol jelenlévő Törvényeket, melyek ebben az Univerzumban uralkodnak, és megtanulod, hogyan működtesd őket úgy, hogy hasznodra váljanak.

Valahol a tudatod legmélyén, elméd egy fontos területén elültetted a vágyat arra, hogy megkapd ezt az üzenetet, máskülönben ez a könyv soha nem talált volna utat hozzád.

Éppen most alkotod meg pontosan azt, aminek megteremtését elhatároztad: nagy változást hozni az életedbe."


AUSTIN KLEON: MUTASD MEG MAGAD! - 10 TANÁCS, HOGY FELFIGYELJENEK A MUNKÁDRA
"A Mutasd meg magad! lerombolja a magányos zseni mítoszát: a képzőművészeknek, íróknak, alkotóknak és a kreatív vállalkozóknak pontos képet fest a tehetség új természetéről. Vagyis arról, miképpen érhetjük el, hogy felfigyeljenek a munkánkra, és miként használjuk a meglévő hálózatokat ahelyett, hogy kapcsolatépítésre fecsérelnénk az időnket. 
A hangsúly a folyamaton, és nem a terméken van. Ossz meg mindennap valamit (de ne válj emberi spammé)! Maradj meg műkedvelőnek - hiszen így végtelen marad a lehetőségek tárháza! Légy oktató, összekötő, csomópont! Ne halmozz fel semmit!

A kötet 10 alapszabály lefektetésével mutatja be, miként légy nyitott, nagyvonalú és bátor - egyszóval olyan művész, akitől más művészek is lopnak."

JOANNA NYLAND: SISU - POZITÍV ÉLETSZEMLÉLET FINN MÓDRA
"Mi is az a 
sisu? Érdekes keveréke ez a makacsságnak, kitartásnak, lelki erőnek, határozottságnak, és kurázsinak. Leginkább akkor jelenik meg, amikor különösen nehéz élethelyzettel szembesülünk, amivel hirtelen nem tudunk mit kezdeni. Ilyenkor két lehetőségünk van: feladhatjuk rögtön és sajnálhatjuk magunkat, vagy megtalálhatjuk a bennünk rejlő sisut, ami képes előcsalogatni azt a bizonyos emberfeletti erőt, hogy leküzdjük az akadályokat, és elérjük a meghatározott célt. A könyv alapvetően azt a finn módszert ismerteti, amely segít, hogy a sisut kifejlesszük magunkban, és adott esetben gond nélkül tudjuk előhívni."

MARIANNE DUBUC: SPURI GYURI A VILÁG KÖRÜL

Ezt a könyvet már többször a kezembe vettem, amikor a Libri könyvesboltban voltam, de végül mindig visszatettem, mert megbeszéltem magammal, hogy még ráérek vele, hiszen korban még nem Laurának való, meg amúgy is, rengeteg könyve van már! De csak nem hagy nyugodni azóta sem a dolog, így még az idén meg szeretném neki venni, mert nagyon aranyos a grafikája, és mivel mostanában nagy kedvence az egér, biztos, hogy szeretné, hiszen egy kis postás egérről szól, aki éppen világ körüli útra indul a családjával.
DORIS RÜBEL: MILYEN SZÍNŰ?
"A Ravensburger gyermekkönyvsorozatának e kötete a színek világába kalauzolja az apróságokat. A kötetet lapozgatva a gyerekek megismerkedhetnek az alapszínek különböző árnyalataival, rengeteg - a természetből és a mindennapi életből vett - példát találhatnak a színekre, és megtudhatják, mi történik, ha keverjük a színeket.

Ismerjük meg a világot, lépésről lépésre - együtt, minden nap. A Mit? Miért? Hogyan? Mini sorozat a legkisebbekkel ismerteti meg környezetünk titkait. Kötetei egyszerű és szemléletes válaszokat adnak a kicsik kérdéseire. A játékos elemek, a kedves rajzok, a kinyitható ablakok és a kornak megfelelő magyarázatok a könyv minden oldalát élvezetessé teszik."
FRAUKE NAHRGANG: PISILÉS, FOGMOSÁS, FÜRDÉS
"A Ravensburger gyermekkönyvsorozatának e kötetét lapozgatva a fürdőszobában végzett mindennapi tevékenységekkel ismerkedhetnek az apróságok. Megtudhatják, mire jó a bili és a kis vécéülőke, miért kell kezet mosni, milyen gyakran kell fogat mosni, miért kell fésülködni és hajat szárítani. Az is kiderül, hogy a körömvágás és a hajvágás nem is olyan szörnyű dolog. A könyv titkos ablakait kihajtva, rengeteg meglepetésben lesz része a mindenre kíváncsi apróságoknak."

KUKUCS-KÖNYVEK - KUKUCS, ITT A KERT
Ebből a könyvsorozatból már van nekünk egy, a Kukucs, itt a játszóház című. Mivel Laura azt nagyon szereti, így szeretnék még egy ilyet beszerezni neki, mert tényleg nagyon cuki kis könyv, és imádja babrálni. 
A Kukucs-könyvek kellően nagyok és strapabírók ahhoz, hogy állják a kíváncsiskodó ujjacskák rohamát! Kinyitható, tologatható és húzogatható részeik szórakoztató elfoglaltságot kínálnak a kicsiknek, a ritmusos versek pedig többszöri, közös mondókázásra csábítanak. A Kukucs, itt a kert minden lapja izgalmat tartogat: loccsan a víz, száll a pillangó, és a végén még bújócskázhatunk is.


FARKASHÁZI RÉKA ÉS A TINTANYÚL: IGAZ KARÁCSONY
Erre a könyvre már régóta vágyom, mert szerintem csodálatos, és nagyon sok jót hallottam már róla. Farkasházi Rékát amúgy is imádom,  de a könyv is gyönyörűséges lett szerintem. hangjátékot és mesét is tartalmazó képeskönyvben azt kutatja, miből fakad ennek az ünnepnek a valódi varázsa. A könyvhöz tartozó CD-n pedig a Farkasházi Réka és a Tintanyúl zenekar meghitt vagy éppen vidám karácsonyi dalai segítenek abban, hogy kicsik és nagyok együtt fejtsék meg, milyen is az igazi karácsony. 

TI HOGY ÁLLTOK A KÖNYVEKKEL, SZERETTEK OLVASNI?
VAN IDŐTÖK OLVASNI?
MI MOST A KEDVENC KÖNYVETEK?

Időről időre a blog Instagram és Facebook oldalán is megosztok veletek apróbb részleteket a mindennapjainkról, ha van kedvetek, kövessetek minket ott is!

Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg másokkal is, vagy írd meg kommentbe!

My Instagram

Copyright © LAURAMOMMY | Baba-Mama Blog. Minden jog fenntartva.