HITELES ÍRÓ VAGY TOLVAJ BLOGGER!?

Aki blogol, már biztos sokszor elgondolkozott azon, hogy egy adott témát, amit korábban már más bloggereknél is látott, vajon illik e a saját blogján is feldolgozni, vagy sem!? Mivel a mai világban már nagyon sokféle blog kering az interneten, legyen az gasztró, baba-mama, szépség vagy divat, így nagyon nehéz olyan témát találni, amivel egyedivé válhatunk és kitűnünk a tömegből. Vegyük például egy kicsit jobban szemügyre a baba-mama blogokat, ha már én is egy ilyen blogot készítek. Miről írnak legtöbben a blogger édesanyák? A gyereknevelésről, a babakelengyéről, a fogzásról, a babaápolásról, a babaszoba kinézetéről - kellékeiről, a babajátékokról és még sorolhatná az ember a jobbnál jobb és izgalmasabb témákat. Mivel rengeteg baba-mama blogger van már, ezért akárhogy is számolunk, nem nagyon van már olyan téma, amit ne dolgoztak volna már fel akár többen is, hiszen mindenki szereti megosztani a saját tapasztalait az emberekkel, éppen ezért, ki mondja meg, hogy kié volt az alap ötlet és ki volt az, aki csak másolt??? Persze biztos, hogy engem is idegesítene, ha valakinél meglátnám szóról szóra ugyanazt a bejegyzést, amit én pár nappal ezelőtt írtam vagy olvastam valahol! Szóval ez íróként és olvasóként is elég kellemetlen tud lenni, de szerintem értelmes emberek vagyunk, és meg tudjuk beszélni normálisan is a dolgokat, nem kell egyből letámadni a másikat!
Kép forrása: Pinterest

Viszont egy valamire szeretném felhívni mindenki figyelmét! A koppintás szó a teljes tartalom átmásolását jelenti, nem pedig ugyanannak a témának a feldolgozását, hiszen ha koppint valaki, akkor ugyanazt a témát, ugyanazzal a címmel és szöveggel kellene, hogy megjelenítse, és mivel két 100%-ig ugyanolyan blogger, 100%-ig egyforma véleménnyel nem létezik, így ha az alap ötlet ugyanaz is, a kivitelezés biztos, hogy nem lesz azonos! Szóval miért is ne dolgozhatná fel az ember azokat a témákat, amiket esetleg korábban már másnál látott!? Természetesen az egyediség (a jó humor, jó megfogalmazási stílus) nem másolható, éppen ezért szeretjük azokat a bloggereket, akiket követünk.

Én ezt a dolgot úgy közelítem meg, hogyha látunk valamit, ami tetszik, ami nekünk is reális, kreatívnak és ötletesnek találjuk, akkor miért ne akarnánk mi is a saját oldalunkat jobbá tenni vele és még több olyan tartalommal megtölteni, ami tetszik nekünk!? Elvégre arra törekszünk, hogy egy olyan oldalt készítsünk, amiben a számunkra tetsző és reális tartalom olvasható. Ha valamit látunk máshol, és azt a témát a saját oldalunkra átvisszük, akkor szerintem az egy elismerés afelé, akitől az ötletet vettük. De ez az én véleményem, a bejegyzés alá írjátok meg nyugodtan, ha ti ezt nem így gondoljátok!

Tehát nem kell egymást letámadni, hiszen mi bloggerek tudunk együtt is jól dolgozni, és közös projekteket véghez vinni, így bármilyen felmerülő kérdést meg lehet szerintem beszélni, és nem kell egyből a másik embernek esni!


Időről időre a blog Instagram és Facebook oldalán is megosztok veletek apróbb részleteket a mindennapjainkról, ha van kedvetek, kövessetek minket ott is!

Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg másokkal is, vagy írd meg kommentbe!Megjegyzés küldése

My Instagram

Copyright © LAURAMOMMY | Baba-Mama Blog. Minden jog fenntartva.