ÍGY ALAKULT ÁT A BABASZOBA A KÉT ÉV ALATTKét év alatt a babaszoba rengeteget változott, és ahogy Laura egyre nagyobb lett, a szoba is kezdett egyre nagylányosabbá válni. A jelenlegi állapot nekem nagyon tetszik, azt hiszem a lehető legtöbbet kihoztam belőle, amit csak tudtam. Ha kíváncsiak vagytok, hogy milyen átalakuláson esett át Laura szobája az elmúlt két évben, akkor tartsatok velem egy kis időutazásra!

2016. szeptember
Ebben a hónapban kezdtük el ténylegesen alakítgatni a babaszobát, ugyanis december elejére voltam kiírva a kislányommal. A kiságyat már a nyáron beszereztük, az már nyár óta a szobájában volt összeszerelve, de a többi bútort, illetve a babaszoba kellékeit csak szeptember és október környékén kezdtük el megvásárolni, valamint a szoba festésére is ekkor került sor. Emlékszem, milyen nagy izgalommal készülődtem, már alig vártam, hogy Laura ott szuszogjon a kis birodalmában. Mivel van egy hatalmas gardrób szekrényünk ebben a szobában, így sajnos emiatt a mai napig meg van kötve a kezem, hiszen olyan nagy, hogy csak azon a falrészen fél el, így nem tudom onnan a lakás bármely más pontjába áthelyezni. A babaszoba bútorait az Ikeából vettük, és számos kiegészítő is onnan került megvásárlásra. Eddig abszolút meg vagyok/voltam mindennel elégedve, és árban is nagyon kedvező, szóval tényleg mindenkinek ajánlom!  Korábban már írtam az Ikeás babaszerzeményeinkről, ITT  újra elolvashatjátok!Ilyen volt a babaszobánk, mielőtt Laura megszületett volna. Ki emlékszik még rá? Én nagyon szerettem így is, bár a pelenkázó és a szekrény miatt annyira kicsi volt a hely, összenyomta a szobát, hogy már akkor azon gondolkoztam, hogy mi lesz majd itt, ha egyszer nagyobb lesz!? Hová teszem majd a játékait, és hol fog majd játszani, a folyosón vagy a nappaliban!? 

Egyébként a mai napig nagyon szereti a szobáját. Amióta megszületett, végig ott aludt és sosem akart a mi szobánkban, közöttünk aludni. Napközben is nagyon szeret itt lenni, mostanában pedig egyre többet, szóval nem tudom, hogy minek köszönhetjük ezt...egy szép, otthonos szobának vagy annak, hogy ő egy ilyen természet!? 

Időközben a dekorációban is mindig voltak változások. Tavaly nyáron például színes kis lampionokat vettem a szobájába, ami sokáig a polcon volt, de volt már a kiságy rácson, illetve lógott már a függönykarnison is. A polcon lévő babát a barátainktól kapta, ami jelenleg az ajtajára van felakasztva, és nagyon szereti. A szoptatós fotel sokáig a szobájában volt, de amióta nem szoptatok, már visszakerült a nappaliba.

2018. július
Nyár elején elkezdtem nagylányosabbá varázsolni a szobáját, és mivel nagyon keveset használtuk már a pelenkázóját, hiszen az utóbbi időben már ott cseréltük ki a pelusát, ahol éppen utolértük a gyereket, így a pelenkázótól azonnal meg is váltunk, illetve a szekrénye is másik helyre került a sarokból. Kicsit tetszett is, meg egy kicsit nem is, hogy az ágya mellé került, de szerettem volna neki egy játszósarkot kialakítani a szobájában, amire csak így volt lehetőségem. Mivel még nem voltak polcaink a játékoknak, így szinte az összes játéka dobozokba került, ami azért nem volt jó megoldás, hiszen egyre átláthatatlanabbá vált, éppen ezért nem is nagyon játszott velük, csak akkor, ha én is oda ültem mellé.

Júliusban az Ikeában voltunk és vettünk neki egy asztalt kis székkel, mert egyre jobban elkezdte a papír illetve a ceruza is érdekelni, így lett neki egy hely, ahová elvonulhat rajzolni és gyurmázni. Igaz a játszósarok lett az ára, de mivel ezt jobban kihasználja, mint a játszó sarkot anno, így cseppet sem bánom. Időközben találtam egy szuper hintalovat is neki, ami azóta is a szobájában van és nagyon szereti. A kötött puffot a Pepcoban vettük, azon szokott olvasni, ha olyan kedve van.

2018. szeptember
A múlt hónapban vettünk Laurának egy szuper polcot, így a Montessori módszer felé kacsintgatva, végre szépen elrendeztem a játékait, ami már sokkal átláthatóbb, és sokkal több játékkal tud játszani, hiszen folyamatosan cserélgetem neki a polcon, hogy minél változatosabb legyen. Az asztala felé könyvespolcokat kapott, amin szintén cserélgetem a könyveket, és napi szinten onnan olvasgatunk. Mivel a nagy szekrény miatt nem túl sok a hely a szobájában, ezért szerintem a lehető legtöbbet megpróbáltam kihozni a szobájából, hát ilyen lett. A ruhásszekrényét sajnos át kellett vinnem a hálószobánkba, mert itt már nem fért el, de szerencsére ott pont találtunk neki egy szuper helyet.

A jövőre nézve...mindenképpen szeretnék még az idén, vagy a jövő év elején egy ifjúsági ágyat venni neki a rácsos ágy helyett, valamint jövőre szeretnénk átfesteni majd a falakat a szobájában, mert ráfér már egy kis frissítés.

NEKTEK MELYIK VERZIÓ TETSZIK JOBBAN?

Időről időre a blog Instagram és Facebook oldalán is megosztok veletek apróbb részleteket a mindennapjainkról, ha van kedvetek, kövessetek minket ott is!

Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg másokkal is, vagy írd meg kommentbe!

Megjegyzés küldése

My Instagram

Copyright © LAURAMOMMY | Baba-Mama Blog. Minden jog fenntartva.