GRÍZES TÉSZTA, A LEGEGYSZERŰBBEN


HOZZÁVALÓK:

- 1,5 dl búzadara
- 2 dl víz
- 2 ek olaj
- pici só
- 50 dkg metélt tészta
- baracklekvár (házival a legfinomabb)

ELKÉSZÍTÉS:

1.  A búzadarát a felhevített olajban közepes hőfokon folyamatos kevergetés mellett megpirítom.

2. Félrehúzom, majd felöntöm vízzel, hozzáadom a sót, majd lefedve állni hagyom, hogy a daraszemek megduzzadjanak (vigyázat, mert a víztől nagy gőz csapódik fel).

3. Közben bő, sós vízben kifőzöm a tésztát, lecsöpögtetem, majd a darába forgatom és lekvárral tálalom.

Jó étvágyat!


Időről időre a blog Instagram és Facebook oldalán is megosztok veletek apróbb részleteket a mindennapjainkról, ha van kedvetek, kövessetek minket ott is!

Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg másokkal is, vagy írd meg kommentbe!

Megjegyzés küldése

My Instagram

Copyright © LAURAMOMMY | Baba-Mama Blog. Minden jog fenntartva.