DECEMBERI MENETREND - ÍGY KÉSZÜLÖK AZ ÜNNEPEKRE!

Minél jobban közelednek az ünnepek, én egyre inkább azt érzem, hogy nagyon kevés a napi 24 óra, hiszen sokszor azt se tudom, hogy hol áll a fejem, mert vagy egész nap rohanok, vagy éppen itthon tevékenykedek valamit. Mivel Laura születésnapja is ebben a hónapban lesz, így azzal kapcsolatban is bőven vannak még teendőim, éppen ezért a tavalyi évhez hasonlóan, idén is készítettem egy decemberi menetrendet, hogy lássam, mennyi teendőm lesz még Karácsonyig. 


KARÁCSONYRA HANGOLT OTTHON
Az otthonunkat már november végén ünnepi hangulatba öltöztettem, csak a kültéri világításokat hagytam a végére, azok advent első hétvégéjén kerültek csak ki. Nagyon szeretek dekorálni, úgyhogy ez volt az egyik dolog, amit ebben az egészben a legjobban vártam már. Szerencsére nagyon sok szép dekorációm van az elmúlt évekből, de azért az idén is vettem egy párat, hiszen a mai világban már olyan szép és hangulatos dekorációkat lehet kapni, hogy szerintem kevés olyan ember van, aki ellen tud nekik állni.

ADVENTI NAPTÁR
Még pár évvel ezelőtt az Aldiban vettünk egy csillag alakú adventi naptárat, ami filc anyagból készült, így a naptárat idén sem én készítettem, hanem most is azt használjuk. Mivel semmiképpen sem szerettem volna csokoládéval megtömni a kis zsákokat, ezért apróbb ajándékokat rejtettem el benne, de erről bővebben is beszélek EBBEN a videóban!

HO HO HÓ, MIKULÁS
Idén már jobban felfogta ezt a dolgot, mint tavaly, és már várta is a Télapót, hiszen este ahogy szokás, szépen meg is tisztította a kis csizmáját, és csak úgy rohant aludni, hogy reggelre vajon mit hoz majd neki a Télapó. Reggel aztán nagy volt a meglepetés, hiszen jó gyerek volt, és idén is sok-sok mindent kapott a Télapótól.

MÉZESKALÁCS SÜTÉS
Jövőhétre tervezem, hogy ne a nagy karácsonyi véghajrában kelljen a mézeskalácsokat sütögetnem. Idén a sütésbe már Laurát is szeretném bevonni, hiszen nagyon szeret nekem segíteni és biztos, hogy nagyon jó móka lenne. A receptet anyukámtól kaptam és már több éve ezt sütöm, ha kíváncsiak vagytok, ITT megnézhetitek!

LAURA 2 ÉVES LESZ!
Laura idén decemberben lesz két éves. A születésnapi buliját később fogjuk tartani, de az ünneplés természetesen aznap sem marad el. Tavaly végül nem én sütöttem, hanem rendeltük a tortát, de idén az egyiket mindenképpen én szeretném elkészíteni neki. A dekorációt most sem viszem túlzásba. Próbálok majd igényes, hangulatos kis díszítést összehozni.

ADVENTI VÁSÁR
Az egyik kedvenc decemberi programom. Nappal is nagyon szeretek a hangulatos kis vásárokban sétálgatni, de a fények miatt szerintem este a leghangulatosabb. Ilyenkor még a hideg sem tántorít el, annyira imádom. A debreceni mellett idén is szeretnénk majd egy másik városba is ellátogatni.

AJÁNDÉKOK, VÁSÁRLÁS
Már elég sok ajándékot megvettünk, már tényleg csak pár apróság hiányzik, amit még a napokban szeretnék majd beszerezni, hogy ne az utolsó pillanatban kelljen. A csomagolás még ráér, azt majd az utolsó héten megcsinálom, de erről még írok a napokban...mert nagyon sok ötletet szedtem le ebben a témában a Pinterest-ről! 

SZENTESTE
A fát idén is hamarabb szeretném feldíszíteni,  amiben Laura is segítségünkre lesz már. Neki még biztos új dolog lesz, hiszen tavaly itthon sem volt, amikor feldíszítettem, de mivel okos, értelmes kislány, ezért biztos vagyok benne, hogy ügyesen részt vesz majd a díszítésben is.

Szenteste napján a szüleimnél szoktuk tölteni a délutánt, és egy kései estebéd után jövünk is haza, hogy a szentestét itthon tölthessük hármasban a kislányunkkal.

KARÁCSONY
Karácsony első napján a karácsonyi vacsora minden évben nálunk van. Ilyenkor az egész család itt van, beszélgetünk, jókat eszünk, ajándékokat bontogatunk és hagyjuk, hogy átjárjon minket az ünnep szelleme. Egész nap nagy a sürgés forgás és idén már Laura is aktívabb tagja lesz a körnek. A Karácsony másnapja a pihenésről szól. Imádom a karácsonyi reggeleket, amikor még alszik a család, én pedig a karácsonyfát csodálva szürcsölöm a reggeli kávémat a kis rénszarvasos bögrémből, közben pedig karácsonyi film megy a tv-ben. Idén már csak a havacska hiányozna az összképből, hogy minden tökéletes legyen. 

NINCS KARÁCSONY KEVIN NÉLKÜL
Lehet sokan elítéltek most ezért, de én képes vagyok minden évben megnézni a Reszkessetek betörők mindhárom részét, bár az első kettő a legnagyobb kedvencem. Számomra gyerekkorom óta az egyik legkedvesebb karácsonyi film. Nem tudom megunni. Remélem az idén is lesz majd a tv-ben!


Mi így készülünk az ünnepekre. Ti, hogy készültök rá?

Időről időre a blog Instagram és Facebook oldalán is megosztok veletek apróbb részleteket a mindennapjainkról, ha van kedvetek, kövessetek minket ott is!

Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg másokkal is, vagy írd meg kommentbe!

Megjegyzés küldése

My Instagram

Copyright © LAURAMOMMY | Baba-Mama Blog. Minden jog fenntartva.