KUCKÓZÓS KARÁCSONYI TÖRTÉNETEK

Korábban már meséltem nektek arról, hogy mennyire fontos számomra, hogy Laurát a könyvek szeretetére tanítsam, és azt hiszem ez sikerült is, hiszen nagyon szereti a könyveket, nagyon szeret olvasni és mindig magától veszi elő őket, és nem nekem kell erőltetni. Ez már mindenképpen pozitív, szerintem. Most hogy közeledik a tél, a hideg, csináltam neki egy kis kuckót a nappaliba, hogy napközben ott tudjon tevékenykedni, ahol mi is a legtöbbet tartózkodunk.  

Nagyon szeretem a karácsonyi könyveket, történeteket, és szeretném, ha Laura is ugyanennyire szeretné őket, mint én, éppen ezért szeretnék most nektek három szuper könyvet bemutatni a Kolibri Kiadótól! Ezek most a kedvenc karácsonyi történeteink...


FARKASHÁZI RÉKA
ÉS A TINTANYÚL
IGAZI KARÁCSONY - BOLDIZSÁR ILDIKÓ MESÉJÉVEL

Szerintem ez a könyv egyszerűen csodálatos. Nagyon szép a borítója, a grafikája, és a története is. A könyv felénél abba kellett, hogy hagyjam az olvasást, mert annyira potyogtak a könnyeim, hogy már nem láttam, mit olvasok. A történet egy Gyöngyszemű lányról szól, aki születése óta a sötétben él, és egyetlen kívánsága van csupán, látni szeretné a Karácsonyt. A hangjátékot és mesét is tartalmazó képeskönyvben Farkasházi Réka azt kutatja, hogy miből fakad a Karácsony valódi varázsa, milyen is az igazi karácsony. 
A könyvhöz tartozó CD-n pedig Farkasházi Réka és a Titanyúl zenekar meghitt vagy éppen vidám karácsonyi dalai segítenek abban, hogy közösen fejtsük meg a gyerekkel, hogy milyen is az igazi karácsony.

A könyv megjelenésével a Kolibri Kiadó a súlyos betegségből gyógyuló gyerekek kortársaik általi tanítását segítő KórházSuli programot támogatja.MAURI KUNNAS
MIKULÁS
Szeretnéd tudni, milyen a világ legtitkosabb játékműhelye? Érdekel, hogyan készül a Mikulás a karácsonyra apró, piros sapkás segítőivel? Ha igen, akkor mindenképpen kukkants bele ebbe a könyve, mert nagyon szép a grafikája, nagyon aranyos és könnyen olvasható a történet, valamint egy két éves kislány figyelmét is teljesen leköti.
A könyvet olvasva beleshetünk a Mikulás és szorgos manócsapata mindennapjaiba. A Mikulás Lapföldön él a feleségével, a manókkal és a rénszarvasokkal, akik egész évben januártól decemberig szorgosan dolgoznak. Megtudhatjuk, milyen az élet Mikulásfalván, hogyan készülnek a karácsonyi ajándékok, majd miként jutnak el a világ legeldugottabb szegleteibe is, és az is kiderül, mit csinálnak a manók a szabadidejükben.

DR. SEUSS
A GRINCS
Grincs utálta a karácsonyt! Az egész karácsony idejét! Hogy miért? Azt senki sem tudja, valószínű azért, mert két számmal kisebb volt a szíve.
Grincs Kikfalva közelében lakik, és teljes szívéből utálja a karácsonyt. Már ha egyáltalán van szíve… Gyűlöl mindent, ami az ünneppel kapcsolatos. Ezért úgy dönt, ellopja a karácsonyt. Véghez is viszi gonosz tervét, ám földbe gyökerezik a lába, amikor meglátja, hogy Kikfalva lakói ajándékok nélkül is boldogan ünnepelnek. Végül vajon ő is megszereti a karácsonyt!? Ha kíváncsiak vagytok, mindenképpen olvassátok el a könyvet, mert nagyon helyes kis történet, mi imádjuk.


Köszönet a Kolibri Kiadónak, amiért szponzorálta ezt a bejegyzést!

A KÖNYVEKET ITT TUDJÁTOK MEGVÁSÁROLNI:
Farkasházi Rék&Tintanyúl: Igazi Karácsony
http://kolibri.libricsoport.hu/fooldal/konyvek/igazi-karacsony/

Mauri Kunnas: Mikulás
http://kolibri.libricsoport.hu/fooldal/konyvek/mikulas/
NEKTEK IS VAN KEDVENC KARÁCSONYI TÖRTÉNETETEK?

Időről időre a blog Instagram és Facebook oldalán is megosztok veletek apróbb részleteket a mindennapjainkról, ha van kedvetek, kövessetek minket ott is!

Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg másokkal is, vagy írd meg kommentbe!


Megjegyzés küldése

My Instagram

Copyright © LAURAMOMMY | Baba-Mama Blog. Minden jog fenntartva.