ÉN ÍGY KÉSZÍTEM A SÓ-LISZT GYURMÁT!


Laura most éppen abban a korszakában van, amikor szinte egész nap csak gyurmázna, annyira szereti. Elég sokfélét kipróbáltunk már, de mivel nem vagyok elragadtatva tőlük, ezért arra gondoltam, hogy készítek neki házi gyurmát, és kipróbáljuk azt is.

Elsőnek egy só-liszt gyurmát szeretnék nektek bemutatni, mi ezt próbáltuk ki legelőször.

HOZZÁVALÓK:
- 20 dkg liszt
- 20 dkg finom só
- 125 ml víz
- 12 evőkanál víz

A gyurma színezéséhez használhatunk ételfestéket vagy természetes színezéket is, de ilyenkor mindenképpen vegyünk fel kesztyűt hozzá, mert a festék befogja a kezünket!
A hozzávalókat egy nagy tálban összedolgozzuk, és kezdődhet is a móka, már gyurmázhatunk is!

EZEKRE MINDENKÉPPEN FIGYELJ ODA, HA ILYEN GYURMÁT KÉSZÍTESZ!
- Ugyan természetes anyagokból készült, de a gyermeket figyelmeztessük, hogy ne egyen belőle!
- A só-liszt gyurma hátránya, hogy gyorsan szárad, és száradás után már nem nyújtható újra. Ha nem végleges a műalkotás, amit készítünk belőle, akkor a következő játékig zárt zacskóban, hűtőben tárolható.
- Ha szeretnénk kiszárítani azt, amit készítettünk belőle, akkor forgassuk, vagy rácson szárítsuk, hogy minden oldalról könnyedén, gyorsan szikkadjon.
- A masszát jól dolgozd össze, mert hiába készíted apró szemű sóból, mégis szemcsés marad, ha nem dolgozod össze megfelelően!

MIÉRT JÓ EZ A FAJTA GYURMA?
Azon túl, hogy roppant egyszerű elkészíteni, nagyon jól fejleszti a gyerekek finommotorikáját, kreativitását, kooperációs képességét. Nagyon hamar kiszárad, tehát ha szeretnénk a gyerek valamelyik alkotását kiszárítani, akkor úgy csináljuk, hogy az alja is levegőzzön egy picit (papírra tehetjük.)


Legközelebb egy főzhető gyurma receptet fogok majd bemutatni Nektek!

Ti házi vagy bolti gyurmát használtok?

Bővebb játéktippekért kövessétek az INSTAGRAM oldalunkat!

Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg másokkal is, vagy írd meg kommentbe!


Megjegyzés küldése

My Instagram

Copyright © LAURAMOMMY | Baba-Mama Blog. Minden jog fenntartva.